viernes, 14 de enero de 2011

Suquet de peix amb romescada

Ingredients:

 500 g de musclos
 4 talls de lluç
 4 gambes,
 4 escamarlans,
 1 ceba,
 3 tomàquets,
 4 nyores ( o pebrots de romesco)
 1cullerada de farina
 15 ametlles torrades
 3 o 4 grans d’alls
 Sal, oli i pebre
 



Preparació:

    Saleu el peix .passeu  els talls de rap, i el lluç, una mica enfarinats,  per la  paella amb l’oli roent,  Poseu-les amb la resta de peix i el marisc amb una cassola gran, ben distribuït sense apilonar-lo. En la mateixa paella de coure el peix afegiu-hi els grans d’all tallats molt fins, i després els tomàquets triturats. Un cop fet un sofregit confitat, poseu-hi una mica d’aigua i deixeu que bulli uns minuts, després ho passeu per un colador i ho tireu sobre el peix. Teniu les nyores en remull durant una hora, aproximadament, en aigua tèbia; piqueu-les amb les ametlles i la resta d’alls. Deixateu-ho tot amb el suc de la cocció i tireu-ho a la cassola. Deixeu-ho coure, mirant que no s’agafi; tasteu-ho de sal.
Ja està punt de serviu-ho

    
    Notes: Es un plat propi dels restaurants del  barri marítim de Tarragona. La  selecció de peix i marisc pot variar: s’hi pot afegir llagosta ,sèpia, rajada, pops..... Hi podeu incloure safrà, pebre negre o vermell, una punta de bitxo, julivert....


Josefina Arumi Vila



No hay comentarios:

Publicar un comentario