domingo, 9 de enero de 2011

Sèpia amb mandonguilles


  Ingredients per a 6 persones


ü      1,5 kg de sèpia de platja                                          
ü      ½ kg de carn de porc picada
ü      ½ kg de carn de vedella picada
ü      ½ kg de fumet de peix
ü      300 g de pèsols bullits
ü      4 pastanagues
ü      50 g de d’ametlles torrades
ü      3 grans d’all
ü      2 llesques de pa
ü      2 ous 2 cebes 2 tomàquets
ü      1 ramet d’herbes (farigola llorer i orenga)
ü      1 copa de vi blanc
ü      1 cullerada de farina
ü      farina
ü      llet
ü      julivert
ü      oli i sal

       Elaboració

1.Prepareu primer el fumet de peix, i bulliu els pèsols i les pastanagues.
2.Piqueu els alls i el julivert. Remulleu el pa amb llet.
3.Barregeu la carn picada amb els ous, el pa, els alls i el julivert. Tireu-hi sal i pebre i remeneu-ho bé. Feu les mandonguilles i enfarineu-les. Fregiu-les  en una paella amb força oli ben calent i un cop cuites, reserveu-les i guardeu l’oli.
4.Peleu i trinxeu les cebes. Ratlleu els tomàquets sense llavors.
5.Amb l’oli de coure les mandonguilles,saltegeu la ceba més tard afegiu-hi el tomàquet i el ramet d’herbes i ho deixeu coure tot junt fins que quedi ben confitat. Reserveu-ho.
6.Talleu la sèpia en tires gruixudes i poseu-la a coure (sense oli) en una cassola tapada fins que hagi tret tota l’aigua. Tot seguit, poseu-hi oli d’oliva i enrossiu-la i després ruixeu-la amb la copa de vi. Deixeu-lo reduir i lligueu-ho amb la  cullerada de farina. Quan estigui cuita, reserveu-la.
7.Col·loqueu en una cassola el sofregit, la sèpia, les mandonguilles i els pèsols i cobriu-ho tot amb el fumet de peix. Deixeu-ho coure tot junt uns 15 minuts.
8.Piqueu les ametlles i tireu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
9.Ja està a punt per servir-ho.

Josefina Arumí

1 comentario:

  1. Hola!
    Aquesta recepta us la recomano ja que agrada per la seva originalitat: ja que combina al mateix temps Carn i Peix.
    A part és una recepta senzilla, ideal per principiants.
    Animeu-vos que quedereu com uns bons anfitrions.
    Bon profit!!!!!!
    Montse Humet
    (Filla de Cuinera,Aprenent per defecte).

    ResponderEliminar