martes, 11 de enero de 2011

Filet de porc amb salsa de soja

Ingredients (per 4 a 6 persones )


3 filets de porc
3 grans d’all
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
1 copa de conyac
oli d’oliva
sal i pebre

Per fer la salsa
1 got de vi de porto
1 got de caldo d’au
2 cullerades de sucre
3 cullerades de salsa de soja


Preparació



Enrossiu  el filet i el salpebreu en una cassola amb oli  i aneu-hi donant unes voltes de tan en tan ,afegiu- hi la copa de conyac flamegeu-ho i reserveu-ho.
Amb l’oli restant fregiu  els alls la farigola, i deixeu-ho que si perfumi  a poc a poc, afegiu-hi el sucre i  acaramel·lem i poseu-hi la salsa de soja i el vi de porto i deixeu-ho reduir a foc baix fins que quedi una textura de melmelada
Podeu lligar-ho amb una cullerada de farina de blat de moro desfeta amb aigua freda. . 
Talleu-lo el filet quan sigui fred a rodanxes i poseu ho en una safata, escalfeu-ho abans de servir-ho i regar-ho amb la salsa de porto  i fer-hi  un cordonet el voltant de la safata hi la resta de la salsa serviu-la en una salsera-
Podeu acompanyar-lo amb unes patates al vapor, uns espàrrecs a la brasa, unes carxofes, al gust de cadascú
Ja està a punt de servir.


Josefina Arumi   
 




1 comentario:

  1. Enhorabona pel blog! A casa ens ha agradat molt i segur q provarem de fer mes d'un plat. Tenen molt bona pinta.

    ResponderEliminar