sábado, 22 de enero de 2011

Mongetes del ganxet amb cloïses

Ingredients ( per a 4-6 persones ).

1 kg de cloïsses
½ kg de mongetes seques del ganxet
2 claus d’olor
1 cabeça d’alls
1 manat de julivert
1 fulla de llorer
1 ceba
1 os petit de pernil
1 copa de vi blanc
oli d’oliva
sal pebre blanc

Elaboració


Deixeu les mongetes en remull durant 24 hores amb aigua freda i una cullerada de sal. Poseu-les al foc amb aigua freda. Quan arrenquin el bull, abaixeu el foc i deixeu que coguin lentament. Afegiu-hi 3 grans d’all, ela claus d’olor clavats a la ceba i l’os de pernil. Aneu-hi tirant una mica d’aigua freda de tant en tant .Deixeu-ho que bulli una hora i mitja aproximadament.
Netegeu les cloïsses posant-les en un bol amb aigua freda i una mica de sal. Fregiu en una cassola a foc lent la resta dels alls picats fins que s’enrosseixin tot seguit poseu-hi el julivert picat i la fulla de llorer i a continuació afegiu-hi les cloïsses i ruixeu-les amb la copa de vi blanc. Vigileu que totes les cloïsses s’obrin.
Finalment, afegiu a la cassola les mongetes bullides i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Saleu-ho al final.
Serviu-ho amb una mica de julivert picat .

Josefina Arumí Vila

Nota


La llegum, mongetes, cigrons ,llenties, pèsols ,soja, Nutrients que porten son : Hidrats de Carboni ,d’absorció lenta midó i energia .Si les combinen amb verdures com bledes, o espinacs, Nutrients que porten son :Vitamines, minerals, i fibra, per combinar amb  arròs, tindrem hidrats de carboni i cereals ja tenim les proteïnes, com si mengéssim carn. .I també són cultivades les nostres terres dels horts del “Moli de Mogoda. 


1 comentario: