jueves, 3 de marzo de 2011

Amanida de faves tendres

Ingredients ( per 4 persones )

1 kg de faves tendres ( sense  pell )
1 manat d’herba dels canonges
1 ensiam de fulla de roure
1 ensiam morat
1 escarola
9 cullerades soperes d’oli d’oliva
3 cullerades soperes de vinagre
12 tomàquets cherry o ( cirerols)
Olives verdes i negres
Sal i pebre


Preparació



Poseu a bullir una olla amb l’aigua justa per a cobrir les faves i poseu-hi la sal i una fulla de menta..Quan l’aigua bulli, poseu-hi les faves sense la pell, i si son congelades directament .El temps de cocció pot oscil·lar entre 8 i 10 minuts ( aneu tastant per comprovar el punt desitjat) Un cop cuites l’escorreu i les passeu  per aigua freda, així no perden el color ni la textura .Després  poseu-les en una safata  per amanir-les.
Talleu les herbes del canonge i  l’enciam i  l’escarola i barregeu-ho amb les faves. Amaniu-ho el conjunt amb la vinagreta de menta. Si nos agrada l’amanida també les podeu saltejar amb uns grans d’all i amb pernil salat.

Preparació de la vinagreta de menta: En un morter piqueu les fulles de menta ,amb la sal i el pebre. Afegiu-ho l’oli i el vinagre i unes gotes de llimona i bateu-ho tot junt.
I ja està a punt de servir-ho
Aquesta amanida també la podeu acompanyar amb una sèpia la planxa, i la salsa per sobre,és boníssima.  



Josefina Arumí Vila

 Consells             

És important que les faves siguin molt tendres per fer aquesta amanida, s’hi són  més fetes les podeu fer fregides ,o la catalana .Sempre hem de procura menjar-les les verdures de temporada ,a part que són mes bones,també son més barates.

No hay comentarios:

Publicar un comentario