jueves, 17 de marzo de 2011

Fideuà

Ingredients :

Fideus del  nº 2
3 grans d`all
Pebrot verd i vermell
Nyores
Fumet de peix ( fumet consistent )
Allioli
Guarnició al gust: Gambes pelades, popets, sèpia unes cloïsses.

Preparació :

En una paellera hi posarem l’oli i els tres grans d’all (sense Pelar ) els fregirem i els reservarem.
Es pot començà amb un sofregit  d’all pebrot  verd i vermell tot tallat petit. Es pot enriquir amb una salsa casolana de tomàquet , afegiu-hi la guarnició, el gust de cadascú i deixeu-ho coure tot junt fins que estigui tot confitat.

Amb l’oli que hem perfumat els alls, tireu-hi els fideus i els sofregiu una mica . Poseu-hi el doble de proporció de fumet i una mica més que el volum dels fideus.

Deixeu 8 minuts al foc fort. Saleu i poseu la paella al forn 10  minuts més amb el forn prèviament calent a  200 º . Deixeu reposar 5 minuts i ja està a punt de servir.
La fideuà  generalment no  es serveix sola ,casi sempre s’acompanya amb allioli.  
 
No escatimeu mai a l’hora de aconseguir el millor fumet possible, sobre tot a la fideuà  l’hi és imprescindible, perquè  la qualitat d`una Fideuà depèn de la qualitat del fumet.

Fumet de peix ( Consistent )

1 caps d’alls,1 ceba, 1 porro, 3 grans d’all, 2 pastanagues, 2 tomàquets , 3 nyores,1 copa de vi blanc,4 litres d’aigua  cap de rap i peix de roca,julivert, 2 fulles de llorer, 1 cullerada de farina,1 cullerada de farina, oli, sal i pebre.
Preparació
En una olla amb oli d’oliva sofreixi-hi la ceba tallada, el porro, els tomàquets sense pell ni llavors,les nyores, una cullerada de farina, i les herbes,afegiu-hi la copa de vi blanc,una pressa de xocolata negre,el peix dóna-hi unes voltes i afegiu-hi l’aigua i es deixa bullir uns ¾ d’hora ( aproximadament) Per treure’n més rendiment aixafeu-ho el contingut de l’olla amb la mà de morter abans de colar-la. Aquet fumet també el podeu fer bullit amb els mateixos ingredients, però saltejat és més consistent. Si us queda fumet el podeu congelar.
Josefina Arumí              



No hay comentarios:

Publicar un comentario