jueves, 24 de marzo de 2011

Salsa de Calçots

Ingredients


1 cap d’alls
1 gra d’all pelat cru
5 tomàquets madurs
150 g. d’ametlles torrades
100 g. d’avellanes
6 nyores
2 llesques de pa torrat
1 cullereta (de cafè ) de pebre vermell dolç
pebre negre
oli d’oliva
vinagre, sal
1cullereta (de cafè) de sucre
2 fulles de menta fresca

Preparació


 Amb una safata d’anar el forn ,poseu-hi els tomàquets, feu un tall la part de dalt ,la cabeça d’alls sencera les llesques de pa i quan estigui escalivat, peleu-ho i deixeu-ho a  refredar.
En un morter o en un braç elèctric piqueu els alls, les ametlles, les avellanes, fins que estigui ben picat, després  afegiu-ho el pa de molla xopa de vinagre, els tomàquets ,la polpa de les nyores que haurem tingut en remull, el pebre dolç ,el sucre, la sal, el pebre negre i la menta fresca.
Una vegada ho tingueu lligat, amb un setrill ho aneu treballant, gota a gota, i amb paciència lligueu la salsa i per últim proveu i deixeu-la el gust, de cadascú.
Els calçots ,fets al caliu, enterrats a les brases ,es un plat molt arrelat a les comarques Tarragonines, que actualment s’han fet molt popular arreu de Catalunya.
Aquesta salsa, i la del xató son variants de la salsa romesco.

Nota

Amb aquesta salsa la podeu fer-la servir per la amanida xatonada ,consisteix en amanir escarola, que tindreu neta i escorreguda i afegiu-ho el bacallà esqueixat ,anxoves  confitades, olives arbequines i negres tonyina trossejada, saleu-lo prudentment i amaniu-ho amb oli i aboqueu-lo al plat i barregeu-ho.
I ja està a punt de servir.
Josefina Arumí





No hay comentarios:

Publicar un comentario