miércoles, 30 de marzo de 2011

Sopa de Ceba gratinada


Ingredients:

verdures per fer brou
(opcionalment, també un bocí
de pollastre)
200 g de ceba confitada
25 cl de crema de llet
4 torrades de pa
4 ous
4 grans d’all
formatge emmental
mantega, oli, sal

Elaboració:

Feu un brou lleuger amb les verdures i, si us hi agrada,
afegiu-hi també pollastre; en necessitareu entre un litre i
un litre i mig.
Per confitar la ceba, talleu-la a llunes i, juntament amb els
alls, poseu-la en una cassola amb mantega i oli. Al cap de
5 minuts, afegiu-hi la sal, tapeu la cassola, i, amb el foc ben
baix, deixeu que es vagi estovat entre una i dues hores.
Quan confiteu ceba, val la pena fer-ne més, ja que es pot
guardar congelada i fer-la servir després per a molts altres
plats.
Per acabar la sopa i poder-la dur a taula, va molt bé fer
servir soperes o bols individuals. Al fons hi disposareu un
gruix de ceba confitada, que amanireu amb un punt de sal;
tireu-hi el brou (aproximadament ¼ de litre per persona).
Poseu damunt del brou una torrada; damunt la torrada,
amb molt de compte, un ou, i al voltant disposeu-hi unes
tires ben primes d’emmental i un rajolinet de crema de llet,
salpebreu-ho i fiqueu-ho al forn, amb el grill encès, fins que
l’ou s’hagi pres.

Josefina Arumí Vila


No hay comentarios:

Publicar un comentario