viernes, 11 de febrero de 2011

Albergínies Farcides

Ingredients ( per 6 persones )

6 albergínies
250 g de carn de porc
250 g de carn de vedella
2 cebes
1 tomàquet
200 ml de crema de llet
mantega o oli d’oliva

Beixamel


1 litre de llet
60 g de mantega
60 g de farina
1 ceba petita ( opcional )
un rovell d’ou
1 copa de conyac
50 g de formatge ratllat
un pessic de nou moscada
sal i pebre negre

Preparació


Partiu les albergínies al llarg, salpebreu-les, amaniu-les amb un rajolí d’oli i coeu-les en una plata al forn prèviament calent, a 200 º fins que siguin toves.
Un cop cuites, buideu-les amb una cullera i amb molt de compte que no es trenquin, aneu posant la polpa en un bol i reserveu les albergínies en una safata a punt de farcir.
En una cassola sofregiu amb mantega o oli d’oliva i a foc lent la ceba tallada menuda, fins que sigui transparent, afegiu-hi el tomàquet natural ratllat i deixeu-ho coure una mica més.
A continuació poseu-hi la carn, que si cogui bé i quan estigui el sofregit i ajunteu la polpa de les albergínies. Aneu-ho remenant fins que quedi ben homogènia ,afegiu-hi  la crema de llet i deixeu-la reduir durant uns 10 minuts. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Farciu les albergínies, amb l’ajuda d’una cullera i cobriu-les amb una mica de beixamel i espolseu-les amb formatge ratllat per damunt i poseu-les al forn prèviament calent uns deu minuts i després uns 5 minuts a gratinar. I també podeu farcir les albergínies de verdures i en lloc de beixamel gratinades amb formatge i pa ratllat,són més suaus.
Les podeu servir acompanyades d’un puré de patata, o uns tomàquets al forn amanits amb sal pebre  orenga i formatge ratllat.

Josefina Arumí Vila

No hay comentarios:

Publicar un comentario