miércoles, 8 de abril de 2020

POLLASTRE DE PAGÈS AMB PRUNES I PINYONS



Ingredients per a 4 persones

·         1 pollastre de pagès
·         2 cebes
·         1 pebrot vermell
·         4 pastanagues
·         1 cabeça d’alls
·         150 cc d’oli oliva verge extra
·         1 pessic de sal
·         1 pessic de pebre
·         100 ml.de conyac
·         200 ml. de vi blanc
·         farigola
·         3 fulles de llorer
·         ½ canonet de canella
·         ½ l de brou d’aviram i verdures
·         160 g de prunes
·         100 g d’orellanes
·         40 g de pinyons

Elaboració

Posem una cassola al foc amb oli d’oliva. Hi posem els alls sencers i pelats, i els rostim durant 2 minuts.

Salpebrem el pollastre, tallat a quarters. Enrossim el pollastre a la cassola. Mentrestant, preparem les verdures: pelem la ceba i la tallem a trossos. Tallem el pebrot a daus. Pelem i tallem les pastanagues a rodanxes. Afegim a la cassola totes les verdures.

Deixem que cogui tot uns vuit minuts.

Hi afegim 100 ml.de conyac i ho flamegem. Hi posem 200 cl.de vi blanc. Deixem que s’evapori uns quants segons. Hi afegim el llorer, la farigola o timó i el canonet de canyella. Hi afegim el brou (millor si és calent). Ho rectifiquem de sal i pebre.

Ho deixem coure a foc mitjà fins que sigui cuit, una hora aproximadament. Hi afegim les prunes, les orellanes i els pinyons. Ho remenem bé durant un parell de minuts. Ho deixem reposar quinze minuts. També ho podem acompanyar amb uns bolets saltejats amb uns grans d’all el gust de cadascú.

Per acabar, ho posem en un plat i ho servim ben calent a taula.

Josefina Arumí


No hay comentarios:

Publicar un comentario