viernes, 15 de febrero de 2019

PEBROTS DEL PIQUILLO AMB BRANDADA DE BACALLÀ



PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ



Ingredients (per 6 persones)

2 llaunes de ½ kg de pebrots del “piquillo”
½ kg de bacallà sec esmicolat
¼ de kg de patates
1 ceba
5 grans d’all
½ litre de crema de llet
30 g de mantega
4 cullerades d’oli d’oliva
50 g de formatge ratllat
sal i pebre blanc

Preparació:

Per fer la brandada, poseu primerament el bacallà en remull dos dies abans amb  aigua a la nevera.
Un cop el bacallà està dessalat i escorregut, col·loqueu-lo en una cassola d’alumini amb aigua fins que el cobreixi i deixeu-lo a foc molt lent fins que el bacallà quedi blanc però que el aigua no arribi a bullir. Tot seguit escorreu-lo i reserveu-lo.
Guardeu un cullerot d’aigua de bullir el bacallà.
Talleu les patates a daus i bulliu-les fins que os quedin toves. Tot seguit, tritureu-les pel braç elèctric i poseu-les en un bol juntament amb el bacallà.
En una paella amb oli, fregiu-hi els all sencers i amb pell, molt lentament a fi que el oli quedi perfumat,. Reserveu l’oli sense els all ja que no s’utilitzaran més.
Munteu la brandada amb la batedora elèctrica, batent molt a poc a poc el bacallà, les patates i afegint-hi lentament ¼ de litre de crema de llet i el oli que heu utilitzat per fregir els alls, fins que us quedi una pasta homogènia i consistent. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Si us queda una pasta molt espessa, i podeu afegir l’aigua del bacallà que heu reservat.
Farciu els pebrots amb la brandada ajudant-vos amb una mànega o amb una cullera. Reserveu 5 pebrots sense farcir per elaborar la salsa.
Deixeu-los reposar un parell d’hores a la nevera
.
Per fer la salsa d’acompanyament del pebrots, fregiu molt lentament amb mantega una ceba tallada molt fina fins que sigui daurada. Seguidament, afegiu-hi els 5 pebrots del “piquillo” que havíeu reservat i ¼ de litre de crema de llet i deixeu coure uns minuts fins que redueixi. Rectifiqueu-ho de sal i pebre passeu tot per la batedora elèctrica.
Serviu el plat amb la salsa i els pebrots col·locats per el damunt i el formatge ratllat. Poseu-ho 5 minuts al forn perquè s’escalfin i, finalment, gratineu-los amb formatge ratllat pel damunt.
Josefina Arumi

No hay comentarios:

Publicar un comentario