martes, 26 de febrero de 2019

LLATA DE VEDELLA AMB BOLETS



INGREDIENTS ( Per 6 persones )
§  1,2 kg de llata de vedella (IGP) dels Pirineus catalans
§  200 g de ceba de Figueres
§  150 g de porro
§  200 g de tomàquet madur
§  1 cabeça d'alls
§  1 pell de taronja
§  1 branca de canyella
§  1 gotet de vi ranci
§  1 gotet de conyac
§  ½ gotet de vi negre
§  3 dl d'oli verge i llar
§  2 llaunes de rovellons censes 
§  1 branca de romaní
§  sal i pebre
§  1 l de brou de vedella
PREPARACIÓ
Per començar, lligueu la llata, salpebreu-la i rostir-la per cada costat  en una cassola amb oli calent i llar
. Quan estigui ben daurada afegiu-hi totes les  verdures les cebes, els alls partits per la meitat, els porros, les pastanagues, els tomàquets a quarts una mica més tard, tot tallat a rodanxes  la canyella, la pell de la taronja i el llorer,el vi ranci, el conyac i el vi negre i deixeu-ho coure tapat t a foc vaig durant  una hora i mitja hi aneu  afegint el brou a poc a poc calent ,doneu-li la volta . 
Quan estigui cuit retireu la llata de la cassola, i reserveu-la. Passeu la salsa pel braç elèctric i desprès pel xinès .A continuació en una paella amb una mica d’oli i all saltegeu els rovellons i reserveu-los. Tot seguit torneu a posar la salsa a la cassola amb la llata tallada a làmines i deixeu a foc vaig una mitja hora que faci xup xup fins que vèieu que la carn sigui ben tendre si fa falta afegiu-hi brou o aigua juntament amb els rovellons i deixeu-ho coure tot junt cinc minuts més.
I per acabar empateu amb una plata bonica hi poseu la carn i els rovellons..
Podeu acompanyar el plat,amb un puré de patata o un motllo d’arròs el gust de cadasqú.

Josefina Arumí
Opcional

Podeu fer-li una picada-
6 ametlles, 6 avellanes, 1 llesca de pa fregit o carquinyolis i un gra d’all i julivert.


No hay comentarios:

Publicar un comentario