domingo, 3 de abril de 2016

FLICANDÓ DE VEDELLA AMB MOIXERNONS

Ingredients

Llata de vedella tallada a bistecs petits
Farina
Sal
Pebre negre mòlta
Moixernons secs
Per al sofregit:
Ceba seca
Tomàquets canaris
Vi blanc
Brandi
Oli oliva
Per a la picada:
Ametlles
Carquinyolis
2 grans d’alls
1 presa de xocolata negra

Elaboració:

Primer de tot deixarem els moixernons en remull un parell d'hores, perquè es hidratin (només en el cas que tinguem els bolets secs). Mentrestant, salpebrarem, enfarinarem i fregirem la carn en una cassola amb oli. La reservarem.

En el mateix oli, farem el sofregit amb la ceba i el tomàquet trinxat ben fi. A continuació, hi afegirem la carn i la flamejarem amb el brandi. Després hi t posàrem el vi blanc i ho deixarem reduir.

Ho mullarem amb brou de carn o de verdures fins que quedi ben cobert i ho deixarem coure a foc suau fins que la carn sigui ben tendra. Mentrestant, podem anar fent la picada que reservarem per tirar-hi al final, just quan faltin 10 minuts per apagar el foc.

Abans, però, haurem escorregut els bolets, que passarem un moment per la paella amb uns grans d’all tallats ben petits, d'afegir-los a la cassola.

De variacions per a aquest plat n'hi ha tantes com cuiners el fan. Només us en apuntarem tres: hi podeu afegir olives sense pinyol, o brou de carn en comptes d'aigua i, per a la picada, hi podeu posar una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis.


Josefina Arumí

No hay comentarios:

Publicar un comentario