sábado, 31 de diciembre de 2011

Cuixes de pollastre al cava

Ingredients ( per a  4 persones )

8 cuixes de pollastre
2 copes de cava
2 cebes
2 pastanagues
1 ram d’herbes (llorer orenga i farigola )
1 branca de canyella
½ l. de brou
4 cullerades de farina
250 gr. de prunes seques
30 gr. de pinyons
oli, sal i pebre negre.

Preparació


Fregiu les cuixes de pollastre, salpebreu-les  i enfarineu-les i poseu-les en una cassola amb oli abundant, escorreu-les en una altra cassola i flamegeu-les amb el cava. Reserveu-les.
Amb el mateix oli sofregiu la ceba tallada fina i la pastanaga a rodanxes. Quan la ceba estigui ben daurada , afegiu-hi el remet d’herbes, unes quantes prunes 5 o 6 sense pinyol
Deixeu-ho coure fins que estigui ben concentrat. A continuació lligueu-ho amb la farina i poseu-hi el brou.
Passeu el sofregit pel colador xinès i torneu-ho a col·locar a la cassola juntament amb les cuixes. Tot seguit , afegiu-hi la branca de canyella, els pinyons i les prunes, que haureu escaldat amb aigua bullint. Deixeu-ho coure uns 20 minuts a foc lent fins que les cuixes estiguin ben cuites. Podeu acompanyar-les amb arròs blanc o un puré de patata o de poma.

Josefina Arumí

Consells

Aquet plat té varies opcions,el podeu fer-lo tal com està la recepta la única que en lloc de fer-lo amb cava, poseu-hi vi de Porto queda el suc més fosc, i també amb cervesa,el gust de cadascú, com podeu veure és un plat molt senzill de fer.     



1 comentario: