sábado, 17 de mayo de 2014

FILET DE PORC AMB SALSA DE FRUITS VERMELLS I PURÉ DE CASTANYES

Ingredients per 4 persones

  • 750 g de filet de porc
  • 200g de fruits vermells
  • 2 cebes
  • ½ de brou
  • 2 cullerades de brou de carn      
  • ½ vas de vi negre
  • Sal i oli d’oliva
  • Pebre i sucre
  • 2fulles de lleuré  i farigola
  • Pel puré de castanyes
  • 500 de castanyes
  • 1 fulla d’api
  • 100 g de mantega
  • 150 ml de crema de llet

Preparació

  • Salpebrar el filet amb la sal,el pebre, i la farigola.
  • En una cassola poseu-hi oli d’oliva el lleuré i marqueu  el filet de porc.
  • Picar una ceba i ofegar,el suc de carn, el vi negre deixeu-ho reduir fins que s’evapori l’alcohol.
  • Introduïu el filet amb els fruits vermells(reserveu-ne uns pocs) i cobri-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i sucre i deixeu-ho coure a mig foc durant 10 minuts.
  • Retireu el filet i reserveu-ho.
  • Reduïu la salsa i tritureu amb el  braç elèctric (retireu la fulla de lleuré) passeu-la pel xinés i reserveu-la.
  • Daureu en un cassó la ceba perla i afegiu-hi la salsa de fruits vermells tamisada, afegiu-ho els fruits vermells reservats, retireu-ho quan bulli perquè no es desfasin.

El puré de castanyes

·         Traieu  la closca exterior i poseu-les al forn ben calent sobre una placa amb una mica d’aigua i deixeu-ho uns set minuts a 220º
·         Deixeu-ho refredar una mica i tritureu-ho.
·         Coeu-ho amb una mica de brou i una branqueta d’api i un cop cuites barregeu-ho amb la nata i la mantega  el pebre  i tritureu-ho..
·         Poseu-ho en una mànega i decoreu el plat .També ho podeu fer-ho amb un puré de patata o de poma.


Josefina Arumí  

1 comentario:

  1. Aquesta recepta ha de ser d'allo mes bo, en quant la faci t'ho dire.

    ResponderEliminar