lunes, 10 de diciembre de 2012

Pollastre de pagès amb gambes


Ingredients:

Un pollastre de pagès
10 gambes o escamarlans
2 cebes 2 porros
2 tomàquets madurs
2 pastanagues
3 grans d’all
1 got petit de vi ranci
1 got petit de vi blanc
1 got petit de brandi
Brou d’aviram
Farina, llorer, sal i pebre

 Per la picada:

 Una llesca de pa fregit, 10 ametlles, 1 gra d’all una presa de xocolata negra.

 Preparació:

 Primer de tot,salpebreu i enfarineu el pollastre, tallat a trossos,saltegeu-ho amb una paella.  Un cop daurat reserveu-lo.

Amb el mateix oli colat, saltegeu les gambes o els escamarlans, els flamegeu amb brandi i espereu que s’evapori tot l’alcohol. Reserveu-les.

En una cassola baixa amb un bon raig d’oli d’oliva calent fregiu amb el ramet d’herbes aromàtiques, la ceba, el porro i quan estigui ben daurat hi  afegiu-hi els alls i el tomàquet triturat, incorporeu-hi el vi ranci i el vi blanc, ho lliguem amb una mica de farina i ho deixeu reduir ben a poc a poc a foc molt suau.

Tot seguit afegiu el pollastre a la cassola i cobriu-ho amb el brou, ho coeu-ho durant 20 minuts aproximadament a foc suau, fins que el pollastre estigui tendre.

Quan tot plegat estigui cuit, retireu les herbes aromàtiques, tritureu el sofregit amb l’ajut del braç elèctric.

Poseu-hi la picada a la cassola i coeu-ho uns minuts més. I per últim afegiu-hi les gambes, deixeu que faci xup xup durant una estona. Rectifiqueu -ho de sal i pebre.

Espero que us agradi. I ja està a punt de servir.


Josefina Arumí

No hay comentarios:

Publicar un comentario