lunes, 2 de abril de 2012

CREMA DE CARBASSA


Ingredients per a 6 a 8 persones

1 quilo de carbassa

Unes fulles d’api

3 porros

3 pastanagues

2cebes

2 patates

2 litres de caldo de verdures

O de pollastre.

4 cullerades d’arròs

Formatgets ( caserius )

Crema de llet (opcional)

mantega i oli d’oliva

pa fregit

sal i pebre i nou moscada

Preparació


Brou de verdures: una ceba ,un porro ,una pastanaga, un tomàquet ,unes fulla d’api i una mica de julivert, i deixeu-ho bullir una ½  hora, coleu-ho i reserveu-ho.
Brou de pollastre: Saltegeu en una cassola amb una mica d’oli dues carcasses de pollastre, quan estiguin daurades afegiu-hi aigua freda que cobreixi i deixeu-ho bulli uns ¾ d’hora coleu-ho i reserveu-ho
Netegeu la carbassa ,els porros, la ceba  les pastanagues i talleu-ho tot a daus petits.
En una olla amb una mica de mantega o oli d’oliva ,saltegeu totes les verdures i desprès afegiu-hi el brou,les patates l’arròs , que bulli tot junt a foc baix ,aproximadament de ½ a ¾ d’hora i poseu-hi el formatge o la crema de llet ( opcional) tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica i després peseu-la per un colador perquè no hi quedi cap impuresa.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre.  I ja està a punt de servir.

Josefina Arumí  Vila

Nota

Aquesta crema també la podeu fer de carbassó o d’espàrrecs trigues amb els mateixos ingredients, la podeu acompanyar amb uns daus de pa fregit i després el posarem amb paper absorbent perquè deixi anar la grassa. La carbassa es un plat molt antic que les nostres àvies la cuinaven feia uns anys que estava una mica oblidada, però  els nostres professionals han estudiat que és molt digestiva,  i ens aporta .moltes  vitamines i molta fibra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario