Ingredients per a 6 persones
ü 1,5 kg de sèpia de platja
ü ½ kg de carn de porc picada
ü ½ kg de carn de vedella picada
ü ½ kg de fumet de peix
ü 300 g de pèsols bullits
ü 4 pastanagues
ü 50 g de d’ametlles torrades
ü 3 grans d’all
ü 2 llesques de pa
ü 2 ous 2 cebes 2 tomàquets
ü 1 ramet d’herbes (farigola llorer i orenga)
ü 1 copa de vi blanc
ü 1 cullerada de farina
ü farina
ü llet
ü julivert
ü oli i sal
Elaboració
1.Prepareu primer el fumet de peix, i bulliu els pèsols i les pastanagues.
2.Piqueu els alls i el julivert. Remulleu el pa amb llet.
3.Barregeu la carn picada amb els ous, el pa, els alls i el julivert. Tireu-hi sal i pebre i remeneu-ho bé. Feu les mandonguilles i enfarineu-les. Fregiu-les en una paella amb força oli ben calent i un cop cuites, reserveu-les i guardeu l’oli.
4.Peleu i trinxeu les cebes. Ratlleu els tomàquets sense llavors.
5.Amb l’oli de coure les mandonguilles,saltegeu la ceba més tard afegiu-hi el tomàquet i el ramet d’herbes i ho deixeu coure tot junt fins que quedi ben confitat. Reserveu-ho.
6.Talleu la sèpia en tires gruixudes i poseu-la a coure (sense oli) en una cassola tapada fins que hagi tret tota l’aigua. Tot seguit, poseu-hi oli d’oliva i enrossiu-la i després ruixeu-la amb la copa de vi. Deixeu-lo reduir i lligueu-ho amb la cullerada de farina. Quan estigui cuita, reserveu-la.
7.Col·loqueu en una cassola el sofregit, la sèpia, les mandonguilles i els pèsols i cobriu-ho tot amb el fumet de peix. Deixeu-ho coure tot junt uns 15 minuts.
8.Piqueu les ametlles i tireu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
9.Ja està a punt per servir-ho.
Josefina Arumí
Hola!
ResponderEliminarAquesta recepta us la recomano ja que agrada per la seva originalitat: ja que combina al mateix temps Carn i Peix.
A part és una recepta senzilla, ideal per principiants.
Animeu-vos que quedereu com uns bons anfitrions.
Bon profit!!!!!!
Montse Humet
(Filla de Cuinera,Aprenent per defecte).