Ingredients ( per 4 persones )
400 gr. de cigrons crus
800 gr de cuits
½ got de vi blanc
1 ceba
1 tomàquet
2 ous dus
1 fulla de llorer
3 grans d’all
julivert
pebre vermell dolç
safrà
farina
oli d’oliva i sal
2 claus d’olor i una fulla de llorer
Preparació
Deixeu d’un dia per l’altre, els cigrons en remull amb aigua tèbia, poseu-hi una cullerada sopera de sal ,i una altre de bicarbonat.
Escorreu l’aigua ,els renteu una mica i els poseu amb una olla al foc amb aigua tèbia fins que arrenquin el bull, tot seguit afluixeu el foc, perquè bullin molt lentament ,sense perdre mai el bull i afegiu-hi un pessic de sal, un raig d’oli, la ceba amb els claus d’olor els grans d’all, i el llorer .Deixeu-ho que bulli una hora i mitja aproximadament.
Per dessalar el bacallà, poseu-lo en remull en un recipient ample durant tres dies sense canviar l’aigua, el quart i cinquè dia ,fins que trobeu el punt de sal.
Enfarineu i fregiu el bacallà amb oli calent, i tot seguit escorreu-ho i reserveu-lo.
Talleu la ceba petita i poseu-la a coure en l’oli de fregir el bacallà
Ratlleu el tomàquet i trinxeu els alls i julivert.
Quan la ceba estigui mig cuita , afegiu-hi el tomàquet ratllat ,l’all i el julivert trinxats, el pebre dolç i el vi blanc i deixeu-ho reduir. A continuació afegiu-hi el bacallà i els cigrons cuits Rectifiqueu de sal i pebre.
.Deixeu-ho coure de 5 a 10 minuts i ja ho podeu servir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario