PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE
BRANDADA DE BACALLÀ
Ingredients (per 6 persones)
2 llaunes de ½ kg
de pebrots del “piquillo”
½ kg de bacallà sec esmicolat
1 ceba
5 grans d’all
½ litre de crema
de llet
30 g de mantega
4 cullerades d’oli
d’oliva
50 g de formatge
ratllat
sal i pebre blanc
Preparació:
Per fer la
brandada, poseu primerament el bacallà en remull dos dies abans amb aigua a la nevera.
Un cop el bacallà
està dessalat i escorregut, col·loqueu-lo en una cassola d’alumini amb aigua
fins que el cobreixi i deixeu-lo a foc molt lent fins que el bacallà quedi
blanc però que el aigua no arribi a bullir. Tot seguit escorreu-lo i
reserveu-lo.
Guardeu un
cullerot d’aigua de bullir el bacallà.
Talleu les
patates a daus i bulliu-les fins que os quedin toves. Tot seguit, tritureu-les
pel braç elèctric i poseu-les en un bol juntament amb el bacallà.
En una paella amb
oli, fregiu-hi els all sencers i amb pell, molt lentament a fi que el oli quedi
perfumat,. Reserveu l’oli sense els all ja que no s’utilitzaran més.
Munteu la
brandada amb la batedora elèctrica, batent molt a poc a poc el bacallà, les
patates i afegint-hi lentament ¼ de litre de crema de llet i el oli que heu
utilitzat per fregir els alls, fins que us quedi una pasta homogènia i
consistent. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Si us queda una
pasta molt espessa, i podeu afegir l’aigua del bacallà que heu reservat.
Farciu els
pebrots amb la brandada ajudant-vos amb una mànega o amb una cullera. Reserveu
5 pebrots sense farcir per elaborar la salsa.
Deixeu-los
reposar un parell d’hores a la nevera
.
Per fer la salsa d’acompanyament del pebrots, fregiu molt
lentament amb mantega una ceba tallada molt fina fins que sigui daurada.
Seguidament, afegiu-hi els 5 pebrots del “piquillo” que havíeu reservat i ¼ de
litre de crema de llet i deixeu coure uns minuts fins que redueixi. Rectifiqueu-ho
de sal i pebre passeu tot per la batedora elèctrica.
Serviu el plat
amb la salsa i els pebrots col·locats per el damunt i el formatge ratllat.
Poseu-ho 5 minuts al forn perquè s’escalfin i, finalment, gratineu-los amb
formatge ratllat pel damunt.
Josefina Arumi
No hay comentarios:
Publicar un comentario