INGREDIENTS ( Per 6 persones )
§ 1,2 kg de llata de vedella (IGP) dels Pirineus catalans
§ 200 g de ceba de Figueres
§
150 g de porro
§ 200 g de tomàquet madur
§ 1 cabeça d'alls
§ 1 pell de taronja
§ 1 branca de canyella
§ 1 gotet de vi ranci
§ 1 gotet de conyac
§ ½ gotet de vi negre
§ 3 dl d'oli verge i llar
§ 2 llaunes de rovellons censes
§ 1 branca de romaní
§ sal i pebre
§ 1 l de brou de vedella
PREPARACIÓ
Per
començar, lligueu la llata, salpebreu-la i rostir-la per cada costat en una cassola amb oli calent i llar
. Quan
estigui ben daurada afegiu-hi totes les
verdures les cebes, els alls partits per la meitat, els porros, les
pastanagues, els tomàquets a quarts una mica més tard, tot tallat a
rodanxes la canyella, la pell de la
taronja i el llorer,el vi ranci, el conyac i el vi negre i deixeu-ho coure
tapat t a foc vaig durant una hora i
mitja hi aneu afegint el brou a poc a
poc calent ,doneu-li la volta .
Quan estigui cuit retireu la llata de la cassola, i reserveu-la. Passeu la salsa pel braç elèctric i desprès pel xinès .A continuació en una paella amb una mica d’oli i all saltegeu els rovellons i reserveu-los. Tot seguit torneu a posar la salsa a la cassola amb la llata tallada a làmines i deixeu a foc vaig una mitja hora que faci xup xup fins que vèieu que la carn sigui ben tendre si fa falta afegiu-hi brou o aigua juntament amb els rovellons i deixeu-ho coure tot junt cinc minuts més.
Quan estigui cuit retireu la llata de la cassola, i reserveu-la. Passeu la salsa pel braç elèctric i desprès pel xinès .A continuació en una paella amb una mica d’oli i all saltegeu els rovellons i reserveu-los. Tot seguit torneu a posar la salsa a la cassola amb la llata tallada a làmines i deixeu a foc vaig una mitja hora que faci xup xup fins que vèieu que la carn sigui ben tendre si fa falta afegiu-hi brou o aigua juntament amb els rovellons i deixeu-ho coure tot junt cinc minuts més.
I per
acabar empateu amb una plata bonica hi poseu la carn i els rovellons..
Podeu
acompanyar el plat,amb un puré de patata o un motllo d’arròs el gust de
cadasqú.
Josefina Arumí
Opcional
Podeu fer-li una picada-
6 ametlles, 6 avellanes, 1
llesca de pa fregit o carquinyolis i un gra d’all i julivert.
No hay comentarios:
Publicar un comentario