Ingredients
Llata de vedella tallada a bistecs petits
Farina
Sal
Pebre negre mòlta
Moixernons secs
Per al sofregit:
Ceba seca
Tomàquets canaris
Vi blanc
Brandi
Oli oliva
Per a la picada:
Ametlles
Carquinyolis
2 grans d’alls
1 presa de xocolata negra
Elaboració:
Primer de tot
deixarem els moixernons en remull un parell d'hores, perquè es hidratin (només
en el cas que tinguem els bolets secs). Mentrestant, salpebrarem, enfarinarem i
fregirem la carn en una cassola amb oli. La reservarem.
En el mateix oli,
farem el sofregit amb la ceba i el tomàquet trinxat ben fi. A continuació, hi afegirem
la carn i la flamejarem amb el brandi. Després hi t posàrem el vi blanc i ho
deixarem reduir.
Ho mullarem amb
brou de carn o de verdures fins que quedi ben cobert i ho deixarem coure a foc
suau fins que la carn sigui ben tendra. Mentrestant, podem anar fent la picada
que reservarem per tirar-hi al final, just quan faltin 10 minuts per apagar el
foc.
Abans, però, haurem
escorregut els bolets, que passarem un moment per la paella amb uns grans d’all
tallats ben petits, d'afegir-los a la cassola.
De variacions per a
aquest plat n'hi ha tantes com cuiners el fan. Només us en apuntarem tres: hi
podeu afegir olives sense pinyol, o brou de carn en comptes d'aigua i, per a la
picada, hi podeu posar una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis.
Josefina Arumí
No hay comentarios:
Publicar un comentario