Ingredients:
Un pollastre de pagès
10 gambes o escamarlansUn pollastre de pagès
2 cebes 2 porros
2 tomàquets madurs
2 pastanagues
3 grans d’all
1 got petit de vi ranci
1 got petit de vi blanc
1 got petit de brandi
Brou d’aviram
Farina, llorer, sal i pebre
Una llesca de pa fregit, 10 ametlles, 1 gra d’all una presa de xocolata negra.
Amb el mateix oli colat,
saltegeu les gambes o els escamarlans, els flamegeu amb brandi i espereu que
s’evapori tot l’alcohol. Reserveu-les.
En una cassola
baixa amb un bon raig d’oli d’oliva calent fregiu amb el ramet d’herbes
aromàtiques, la ceba, el porro i quan estigui ben daurat hi afegiu-hi els alls i el tomàquet triturat,
incorporeu-hi el vi ranci i el vi blanc, ho lliguem amb una mica de farina i ho
deixeu reduir ben a poc a poc a foc molt suau.
Tot seguit afegiu
el pollastre a la cassola i cobriu-ho amb el brou, ho coeu-ho durant 20 minuts
aproximadament a foc suau, fins que el pollastre estigui tendre.
Quan tot plegat
estigui cuit, retireu les herbes aromàtiques, tritureu el sofregit amb l’ajut
del braç elèctric.
Poseu-hi la picada
a la cassola i coeu-ho uns minuts més. I per últim afegiu-hi les gambes, deixeu
que faci xup xup durant una estona. Rectifiqueu -ho de sal i pebre.
Espero que us agradi. I ja està a punt de servir.
Josefina Arumí
No hay comentarios:
Publicar un comentario