1 quilo de carbassa
Unes fulles d’api
3 porros
3 pastanagues
2cebes
2 patates
2 litres de caldo de verdures
O de pollastre.
4 cullerades d’arròs
Formatgets ( caserius )
Crema de llet (opcional)
mantega i oli d’oliva
pa fregit
sal i pebre i nou moscada
Preparació
Brou de verdures: una ceba ,un porro ,una pastanaga, un tomàquet ,unes fulla d’api i una mica de julivert, i deixeu-ho bullir una ½ hora, coleu-ho i reserveu-ho.
Brou de pollastre: Saltegeu en una cassola amb una mica d’oli dues carcasses de pollastre, quan estiguin daurades afegiu-hi aigua freda que cobreixi i deixeu-ho bulli uns ¾ d’hora coleu-ho i reserveu-ho Netegeu la carbassa ,els porros, la ceba les pastanagues i talleu-ho tot a daus petits.
En una olla amb una mica de mantega o oli d’oliva ,saltegeu totes les verdures i desprès afegiu-hi el brou,les patates l’arròs , que bulli tot junt a foc baix ,aproximadament de ½ a ¾ d’hora i poseu-hi el formatge o la crema de llet ( opcional) tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica i després peseu-la per un colador perquè no hi quedi cap impuresa.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre. I ja està a punt de servir.
Josefina Arumí Vila
Nota
Aquesta crema també la podeu fer de carbassó o d’espàrrecs trigues amb els mateixos ingredients, la podeu acompanyar amb uns daus de pa fregit i després el posarem amb paper absorbent perquè deixi anar la grassa. La carbassa es un plat molt antic que les nostres àvies la cuinaven feia uns anys que estava una mica oblidada, però els nostres professionals han estudiat que és molt digestiva, i ens aporta .moltes vitamines i molta fibra.
No hay comentarios:
Publicar un comentario