Ingredients per 4 persones
- 750 g de filet de porc
- 200g de fruits vermells
- 2 cebes
- ½ de brou
- 2 cullerades de brou de carn
- ½ vas de vi negre
- Sal i oli d’oliva
- Pebre i sucre
- 2fulles de lleuré i farigola
- Pel puré de castanyes
- 500 de castanyes
- 1 fulla d’api
- 100 g de mantega
- 150 ml de crema de llet
Preparació
- Salpebrar el filet amb la sal,el pebre, i la farigola.
- En una cassola poseu-hi oli d’oliva el lleuré i marqueu el filet de porc.
- Picar una ceba i ofegar,el suc de carn, el vi negre deixeu-ho reduir fins que s’evapori l’alcohol.
- Introduïu el filet amb els fruits vermells(reserveu-ne uns pocs) i cobri-ho amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i sucre i deixeu-ho coure a mig foc durant 10 minuts.
- Retireu el filet i reserveu-ho.
- Reduïu la salsa i tritureu amb el braç elèctric (retireu la fulla de lleuré) passeu-la pel xinés i reserveu-la.
- Daureu en un cassó la ceba perla i afegiu-hi la salsa de fruits vermells tamisada, afegiu-ho els fruits vermells reservats, retireu-ho quan bulli perquè no es desfasin.
El puré de castanyes
·
Traieu la closca exterior i poseu-les al forn ben
calent sobre una placa amb una mica d’aigua i deixeu-ho uns set minuts a 220º
·
Deixeu-ho refredar una mica i
tritureu-ho.
·
Coeu-ho amb una mica de brou i una
branqueta d’api i un cop cuites barregeu-ho amb la nata i la mantega el pebre
i tritureu-ho..
·
Poseu-ho en una mànega i decoreu el
plat .També ho podeu fer-ho amb un puré de patata o de poma.
Josefina Arumí
Aquesta recepta ha de ser d'allo mes bo, en quant la faci t'ho dire.
ResponderEliminar