Ingredients
per el pa de pessic:
ü
150 gr de farina
ü
200 gr de sucre
ü
120 gr de mantega
ü
5 ous
ü
1 ½ de royal
ü
Melmelada de albercoc:
ü 100 gr de sucre
ü
1 got de vi d’aigua
ü
½ copa de brandi
ü
250 gr de xocolata fondant
ü
200 gr de nata per muntar
ü
100 gr de mantega
- En un recipient fondo batérem els rovells d’ou amb la
meitat del sucre, i afegirem la xocolata fosa i la mantega (no poden estar
calentes) i vetarem bé fins que obtindrem una pasta homogènia i lleugera.
Afegirem la farina amb el Royal tamisada (pots fer servir un colador) i
batem bé.
- Muntem les clares a punt de neu, incorporem a poc a poc
la resta del sucre, afegim les clares a la barreja anterior.
- Untarem un motlle amb mantega i farina, omplirem el
motlle amb la barreja anterior i amb l’ajuda de una paleta.
- Ho posarem al forn a 180 graus uns 25 minuts i després
baixarem el forn a 160 graus durant uns 25 minuts mes. Els tems son
orientatius. Si no està ben cuit i es crema per sobre, el podeu tapar amb
un paper d’alumini.
- Acabat el temps el traurem del forn i deixarem
refredar, una vegada fred el desemmotllarem.
Per l’almívar:
Escalfarem l’aigua i el
sucre i posarem una mica de rom o brandi i el deixarem bullir durant 5 minuts,
obrirem el pa de pessic per la meitat i el mullarem be amb l’almívar amb una cullera.
Pel farcit:
Untarem el pa de pessic amb
la melmelada que pesarem per una batedora i taparem amb l’altre meitat del pa
de pessic
Escalfarem la nata amb un
pot fins que bulli, retirarem el pot del foc i afegirem la xocolata que
tallarem a trossets i la mantega removent fins que es desfaci tot.
Posarem el pa de pessic a
damunt d’una reixa, posarem un plat a sota i ho cobrirem completament amb el
pastis de la xocolata. Ho posarem a la nevera durant unes hores i ja estarà
llest per servir
Josefina Arumí
No hay comentarios:
Publicar un comentario